Rijschool-Petra

Rijles en Autisme.nl

Rijles en Autisme.nl is een website die in het belang staat voor mensen met autisme en ADHD. Speciaal voor deze mensen die meer ondersteuning nodig hebben bij het halen van hun rijbewijs wordt er gekeken naar de specialisme van rijschoolhouders. Door middel van cursussen worden de rijscholen getoets op hun vaardigheden en krijgen hierbij een certificaat.

Rijles en Autisme kwaliteitslabel

Mensen met Autisme leren en denken anders dan mensen zonder Autisme. Zij zijn niet minder slim of waardevol dan wie dan ook.
Maar door hun andere manier van informatie verwerken is het voor hun wel eens moeilijk om in onze chaotische wereld het overzicht te houden.
Daarom bied Rijschool-Petra speciale rijlessen aan voor mensen met Autisme.

Mijn ervaringen met autisme

De laatste 5 jaren heb ik mij behoorlijk veel bezig gehouden met rijles en Autisme. Dit is vooral gekomen, omdat ik in het dagelijks leven hier ook veel mee te maken heb. Daar ben ik in gegroeid, en daar kan geen cursus of omscholing tegen op. Wat ik merk is, wanneer leerlingen bij mij lessen, of zijn overgestapt van een andere rijschool naar mij, dat ze zeggen: ”Hoe kan dat nou dat jij mij wel begrijpt?” of “Hoe kan het dat jij het mij wel kan uitleggen hoe ik iets moet doen?”

Elke leerling met Autisme is anders, en daarom uniek, en heeft daarom een eigen plan van aanpak nodig. Sommige leerlingen hebben al heel veel uren gereden, en kunnen helaas nog steeds niet goed rijden, maar zijn al wel heel veel geld kwijt. Heel veel leerlingen worden lang aan het lijntje gehouden, omdat niet iedere instructeur de capaciteit heeft om hier mee om te gaan, of een alternatief kunnen bieden zoals de automaat. Dit is niet erg, maar laat daar de leerlingen niet de dupe van worden.

Wanneer je van jezelf weet, dat je voor deze doelgroep in aanmerking komt, bel of mail mij, zodat we een afspraak kunnen maken voor een gesprek, om te kijken of het haalbaar is. Want het laatste wat ik wil, is dat de klant onnodig kosten maakt. En als het haalbaar is, dan gaan we er voor.