Rijschool-Petra

De les camera

De laatste jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met het lessen met een les camera. Om de lestijd nog beter te benutten heb ik de nieuwste les camera aangeschaft. Deze camera haalt nog meer rendement uit je lestijd en is voor elke categorie te gebruiken.

Het voordeel van deze camera is dat jij jezelf ziet rijden en ziet hoe je reageert op de situatie. We zetten het voertuig stil en kunnen meteen de beelden terug zien. Denk hierbij aan de beelden van 'Blik op de weg' of 'Wegmisbruikers'. We kunnen de camera ook inzetten om een proefexamen af te nemen i.p.v. bij het CBR. De camera kent vele voordelen; je hebt minder discussies en het kwartje valt eerder waardoor je minder les nodig hebt. Je bent er al aan gewend dat er iemand met je meekijkt, waardoor je minder stress ervaart tijdens het echte examen.

Ook is de les camera een uitkomst voor leerlingen met o.a. PDD-NOS, ADHD, mensen die faalangst of moeite met leren hebben. Door minder woorden te gebruiken en meer gebruik te maken van eigen beelden wordt rijden voor iedereen makkelijker.

Om de privacy te waarborgen krijgt iedere leerling zijn eigen SD kaart. Het voordeel daarvan is dat vader en moeder de lessen thuis ook kunnen zien zodat ze precies weten op welk niveau hun zoon of dochter zit.

Software

Download de software om de opnames thuis terug te kijken. Voor de installatie kijk in de bijgevoegde handleiding.

Download

Let op! Deze software is alleen geschikt voor Windows en OS X.