Rijschool-Petra - beter 100% rijles dan 30% korting

Autorijbewijs

Makkelijk je autorijbewijs halen in zowel een handgeschakelde auto als automaat. In de regio Pekela, Winschoten, Oldambt, Blijham en omstreken.
Met zowel vrouwelijke als mannelijke instructeurs.

Instap pakket

  • 5 rijlessen
  • 1 regulier praktijkexamen + 30 minuten voorrijden
  • 1 dagcursus met theorie-examen
  • Haal en breng service naar Groningen inclusief lunch
  • 1 iTheorie inlogcode (leerboek + 30 oefenexamens)

Indien je reeds in bezit bent van je theorie dan:

  • 8 rijlessen
  • 1 regulier praktijkexamen + 30 minuten voorrijden

Betaling in termijnen is in overleg mogelijk.

Eigen verklaring niet inbegrepen (dit kun je zelf regelen via mijn.cbr.nl). Automaat €25,- toeslag. Bij vroegtijdig stoppen is restitutie helaas niet mogelijk.

€500,-

Les pakketten

Na aanleiding van het instap pakket zullen wij jou een aantal lesuren aanraden op basis van jouw vaardigheden. Dit doen we op basis van een uitbreiding van 10 lessen per keer of losse lessen zodat je nooit teveel betaald.

  • 10 uur voor €410,-
  • 1 losse les €42.50

Herexamen pakket: 4,5 uur les inclusief examen voor €375. Hiermee zetten we de laatste puntjes op de i zodat je een volgende keer toch slaagt.

Toeslag voor 10 uur rijles in een automaat is €2,- per uur. Bij vroegtijdig stoppen waarbij een gedeelte terugbetaald wordt worden €25,- administratiekosten in rekening gebracht.

Losse onderdelen

€42,50 Losse les handgeschakeld (60 minuten)
€45,- Losse les automaat (60 minuten)
€230,- Praktijkexamen
€215,- Praktijk herexamen
€75,- Faalangst examen toeslag
€95,- BNOR examen toeslag
€200,- Tussentijdse toets
€33,80 Eigen verklaring (dit kun je regelen via het CBR, de kosten zijn voor eigen rekening).
€42,50 Theorie-examen
€130,- Mondeling theorie-examen

Theorie

Bij ons krijg je een dag cursus bij het instap pakket waar ze je in 1 dag klaarstomen voor je theorie examen.

Wij brengen je heen, vervolgens krijg je een paar uur les en daarna maak je direct het CBR examen. Aan het einde van de dag halen we je ook weer op.

Het theorie-examen moet je soms voor en mag je soms tijdens je rijlessen behalen zolang je het altijd maar gehaald hebt voordat je aan het praktijkexamen begint. Hier kun je meer over vinden onder het kopje "beginnen met rijden", Is het nog niet helemaal duidelijk mag je dit altijd vragen. Naar de contactpagina >.

Beginnen met rijden

Wanneer je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met autorijlessen en theorie-examen doen. En zodra je dan 17 wordt mag je het praktijkexamen afleggen.
Op het moment dat je dan je rijbewijs hebt, mag je een auto besturen onder toezicht. Je hebt een begeleiderspas nodig waar maximaal 5 mensen op mogen staan, en die moeten voldoen aan de voorwaarden. Zodra je 18 bent vervalt het toezicht. Voor meer informatie kijk op 2todrive.nl.

Ook moet je voor je praktijkexamen een eigen verklaring aanvragen. Hiermee wordt bepaald of je rijgeschikt bent. Mocht je twijfelen of je rijgeschikt bent neem dan contact met ons op en dan zullen we je hier verder over informeren of kijk op www.cbr.nl voor een volledig overzicht.

Locaties

Rijlessen zijn te volgen in: Oude-, Nieuwe- en Boven Pekela, Winschoten, Heiligerlee, Westerlee, Veendam, Muntendam, Blijham, Wildervank en Emmen en omgeving.

Ook kun je vanuit de volgende dorpen rijden, maar dan zijn de lessen minimaal 90 minuten. Bellingwolde, Stadskanaal en Kiel-Windeweer.
Vanuit Groningen en omstreken is het ook mogelijk maar duren de lessen minimaal 2 uur.

Staat jouw woonplaats er niet bij maar woon je wel in de buurt? Neem dan contact op en dan is het vaak wel mogelijk om bij ons te rijden.

Rijles en autisme

Heb je autisme, ADHD of heb je moeite met leren? Bij ons kan je hierbij extra worden ondersteund. Wij zijn een bij rijles-en-autisme.nl geregistreerde rijschool.

Lees meer >

Les camera

Alle lessen worden gedaan met een les camera. Hiermee kunnen we tijdens de les bepaalde situaties terug kijken en evalueren. Hierdoor krijg je sneller inzicht op moeilijke situaties en heb je minder lessen nodig.

Lees meer >

Het traject

Wanneer je begint met rijlessen is het verstandig om zo snel mogelijk je theorie-examen te halen. Je moet namelijk voor je theorie-examen geslaagd zijn voordat je praktijkexamen mag doen. Mocht het zo zijn dat je niet geslaagd bent en niet voor je praktijkexamen opnieuw een examen kan afleggen heb je pech en verspeel je een kans.

Zodra de rij-instructeur vindt dat jij voldoende kennis en ervaring hebt om het praktijkexamen te doen wordt deze aangevraagd.

Audi A1 Sportback
Handgeschakeld

De handgeschakelde auto

Audi Q3
Automaat

De auto met Automaat

Volkswagen Polo
Handgeschakeld

De handgeschakelde auto